tisdag 4 december 2012

Dagens tacksamhet

Idag är jag tacksam över:

1. Ca 6 timmars sömn. Så sällsynt. Så efterlängtat. Så behövligt. Så läkande.

2. Gårdagens besök hos kinesiologen. Att jag för drygt fyra år sedan fick tips om en av Stockholms bästa kinesiologer. Att jag har råd. Att jag får skjuts/sällskap dit. Att det ger resultat, även om det går lite långsammare än vi trodde från början. Att jag efter dessa fyra år är lika glad varje gång jag lyckas ta mig till dit tillsammans med en kär vän (en av de djupa vänskaper som jag hittat på äldre dagar, tack vare att jag blottat min sårbarhet och skörhet). Att vi åker tillsammans regelbundet. Att tiden vi spenderar i bilen är som mumma för min själ. Att min vän fyller på mina energidepåer - ger mig glädje, trygghet, tillit, lugn och hopp. Att  ha fått påfyllning till mitt husapotek med vitaminer, mineraler, natur- och homeopatpreparat. Att de där dyra, små pillrena och dropparna för fyra år sedan hjälpte mig ur det dåvarande, skrämmande och konstanta katastrofläget och förhoppningsvis kommer att göra mig ännu friskare framöver.

3. Att IR-bastun väntar i källaren tillsammans med en ny bok av Suzanne Somers. Älskar att lära mig mer om alternativmetoder. Är som en torr svamp som suger upp allt som kommer i min väg.

4. Carolas julskiva "Jul i Betlehem 2".  Skivan som fungerade som vaggvisa/snuttefilt för mig under en period då insomnin var olidlig. Som gav mig lugn. Som gav mig ro. Som blev substitut till sömn-/lugnande tabletter. Som får mig att le. Som jag lyssnade till även sommartid (!) när det var som värst. :) Som familjen inte gillar men som jag lyssnar på i ensamhet om dagarna. Är inte alls troende men de här melodierna och tonerna mår min kropp bra av.

5. Att -16 g kunde förvandla den mest inbitne mösshataren till mössälskare. Att mössan är söt (och en present från världens gulligaste) kan ioförsig ha gjort det hela lite lättare. Bara jag slipper ta av den sen inomhus. Man ska visst aldrig säga aldrig. :)

6. Att ha hittat en supersöt plysch-hoodie på MQ. Om jag nu är inne i en dvala-period, går omkring i myskläder mest hela dagarna och inte alltid har kraft att sminka mig vill jag åtminstone vara lite fin. Snygga myskläder känns OK. En bra kompromiss med mig själv. :)

7. Att jag är omgiven av så mycket kärlek och godhet. Mina vänner. Min familj. Att min man och mina barn valde just mig till att bli sin fru/mamma. Och att de varje dag gör mig så ofantligt stolt över dem. På så många olika sätt.

8. De specialgjorda ansiktsoljorna som kära syster köpt till mig på Ekotemplet i Stockholm. Alldeles underbara.  Det är en ren njutning att göra sig i ordning till natten med dem.

9. Att jag numer inte lika ofta behöver hjälp av mina föräldrar när maken har sena kvällsaktiviteter med jobbet. Att barnen och jag klarade oss bra igår kväll när maken var på Dagens Industris Gasell-final (där f ö mina gamla arbetskamrater vann ett av priserna!). Rester från mini-julbordet i söndags och att barnen förhörde varandra på läxorna funkade utmärkt.Då gör det inte så mycket att man märker att man glömt tvätt i maskinen sedan i lördags (3 dygn). Hoppsan. Eller. Glömt och glömt. Inte orkat plocka ur och hänga (och sedan glömt). Det blir till att tvätta om och hoppas att ingen märker det. Jaja. Inte första gången det händer... :)

Då gör det inget att man inte orkat plocka och städa.
Då gör det inget att man inte orkar laga mat eller plocka ur diskmaskinen.
Då gör det inget att man spenderar mest tid tillsammans med soffan.

Vad är väl lite glömd tvätt, ett stort tvättberg och halvstökigt hus?

Egentligen?
 
 
 
 
2 kommentarer:

Unknown sa...

Oh, vad härlig du är som är tacksam för så många saker! Många borde lära sig det av dig! :)
Jag blir själv påmind om det när jag läser dina tacksamhets-punkter! :)
Vilken söt mössa och härliga myskläder att gå i hemma! :)
Ha en underbar dag!
P.S.
Är så glad att jag hittade din blogg! :) <3

5 varv i rondellen sa...

Åh va glad jag blir! :)

Jag har övat länge på att hitta tacksamhet och glädje, det kom inte helt av sig självt. Livet blir så mkt lättare om man stannar upp och ser de små tingen, även när de stora tingen är svåra. Utan tacksamhet hade jag aldrig stått ut.

Tack detsamma, du har gett mig så mkt inspiration! Måste testa din köttfärslimpa. Hoppas att barnen med ditt recept sen inte igen ber mig lova att aldrig mer göra köttfärslimpa. Mitt förra försök gick sådär, minst sagt... :)

KRAM <3