torsdag 25 oktober 2012

Kraniosakralterapi

Var vore jag utan kraniosakralterapin? Vågar knappt tänka tanken. Om inte en av mina bästa vänner börjat utbilda sig & ville "öva" på mig för ca 6 år sedan. Om jag inte hade vågat tacka ja till det där "flummiga" som jag absolut inte förstod alls hur, om eller varför det fungerade (och som mina anhöriga var - minst sagt - skeptiska till i början). Om inte J varit så fantastisk & gjort hembesök akut flera ggr varje månad sedan dess.

Är så enormt tacksam att orden inte räcker till. Kranosakralterapin är bokstavligen min livlina. Utan den hade jag med all sannolikhet inte varit på väg mot ett visst mått av livskvalitet. Snarare tvärtom. Jag var i uselt skick när vi började. Total zombie-/drakmamma. Oförmögen till det mesta. Vågar inte ens tänka tanken på hur vårt liv hade sett ut om det hade fortsatt att förvärras än mer.

Nu har jag hopp. Både jag och min familj ser och vet att det fungerar (även om vi ff inte förstår riktigt hur). Vi märker att kraniosakralterapin ger tydliga förbättringar. Ofta mycket tydliga. Den öppnade också mina ögon för alternativmedicinen och gjorde mig nyfiken på att leta lösningar. Alternativa behandlingar. Vägar till självläkning. Den öppnade mitt sinne för det jag (& vetenskapen) inte kan förstå (än). Fick mig att lägga min akademiskt skolade hjärna åt sidan en stund (vilket dock inte var lätt i början). För mig är det en väg jag valt att gå. Just nu. Kanske mest för att alternativ inte fanns/finns. Och att vi blev desperata. Men jag valde den. Och min familj och jag är evigt tacksamma. För att jag hittade kraniosakralterapin (eller den mig?). Och. Att ffa - att vi har råd (med hjälp från anhöriga). Är väl medveten om att jag är lyckligt lottad.

Ligger nerbäddad efter dagens behandling. Mör. Öm. Skönt knockad. Och lycklig. Ibland är nog saker meningen. Som att en vän snubblar över kraniosakralterapi och blir nyfiken. TACK! ♥

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
har KS-terapi hjälpt dig mot hjärntröttheten? På vilket sätt?
Hälsningar, AnnSofie

5varvirondellen sa...

Hej,
Ja, hjärntröttheten var det första symtomet som lindrades av kraniosakralterapin. Märkte skillnad efter ca 3 månader. Hjärntröttheten är inte helt borta men betydligt lindrigare.

När det var som värst visste jag knappt vilken månad eller årstid det var, än mindre dag och datum. Kunde inte planera öht, inte ens ett par minuter fram i tiden. Inte fatta beslut. Inte tänka. Inte diskutera saker. Tålde inte ljud och intryck, var oerhört känslig och familjen fick gå som på nålar kring mig.

Med kraniosakralterapin har hjärnan börjat fungera bättre, om än sakta. Har ff hjärntrötthet i mina sämre perioder och krascher men tål generellt mer intryck och kan tänka lättare. Blir inte fullt lika lätt trött av ljud och stoj och mental/kognitiv ansträngning. När jag för första ggn på många år kunde planera inköp av födelsedagspresenter och julklappar insåg jag att min hjärna börjat må bättre. :)

Kan varmt rekommendera kraniosakralterapi, det är min livlina. Får ff behandling minst varannan vecka och utan den skulle jag krascha oftare och djupare. Den lindrar också min smärta och hjälper mig med energi i övrigt. Även om jag inte på långa vägar är frisk har jag betydligt mer livskvalitet tack vare kraniosakraltearpin