torsdag 31 januari 2013

Dagens tacksamhet

Med en kropp som känns tung som bly, som är mörbultad och andfådd även när jag ligger raklång i soffan samt när dagarna består av vila, väntan och ingenting, påminner jag mig idag om det som skänkt mig glädje nu i veckan.

Som t ex att:

Barnen och maken älskade mina misslyckade scones trots allt (recept från SandT). "Lite undergräddade men supergoda", var betyget.

Pulled Pork var bland det godaste jag ätit på länge och framför allt så enkelt att göra. Om än tidskrävande (receptet hittade jag hos Åse/56kilo men vi anpassade det lite efter vad vi hade hemma och uteslöt honungen).

Ett nytt svart lack från mitt favoritekolackmärke Acquarella. Perfekt nyans ("Void"). Ger lite fuskenergi. Trots fnösktorra händer (har tyvärr glömt handscrubben ett tag så ni får bortse från att mina händer ser ut att tillhöra en 80-årig dam). Detta lack får nog hjälpa mig att leka Askungen nästa helg.

En stor kartong med naturliga rengöringsprodukter från Maison Belle kom häromdagen. Nu har vi tvättmedel och  rengöringssprayer (badrum, kök och glas) för ett par månader framöver. Badrumssprayen med lavendel och mint är min favorit. Intressant hur mycket roligare det blir att torka av handfatet när det luktar gott. En slags städplacebo? :) (torka av handfatet är oftast den enda typ av "städning" jag klarar av)

Maken hämtade 10 kg ekologiskt kokosfett (Biofood) häromdagen. De små burkarna går nämligen åt i rasande fart här hemma numer när vi alla använder kokosfett dagligen. Det blir både smidigare och billigare att köpa i storpack. Nu lär det räcka ett tag. Måste bara paketera om dem i mer lämplig förpackning. Tur att jag har skåpen fulla med tomma, gamla kokosfettsburkar.

Vad är du tacksam över idag? 

3 kommentarer:

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Att känna tacksmahet är verkligen viktigt, härligt att läsa om! 10 kilo kokosfett var inte dåligt, den bör räcka ett tag ;)

Unknown sa...

Oh, vad sugen jag blev att beställa de här rengöringsprodukterna! Så snygga flaskor! Funkar de bra? Är de dryga?
Hi, hi, att torka av handfatet gör jag varje kväll efter jag sminkat av mig...och om jag inte hinner och inte orkar städa annars i huset så nöjer jag mig med ett rent handfat i alla fall...
Jag är tacksam, just idag, för att jag för ca två år sedan sagt ja till vår underbara York, Dasha! :) Just nu ligger hon i mitt knä ovh värmer mig! :)
Nagellack är superläcker! :)
Ha en fin kväll!
Kramar! <3
//Lana

5 varv i rondellen sa...

Marja; välkommen hit! Ja, utan tacksamheten hade jag aldrig orkat stå ut med att vara sjuk i över ett decennium. Att påminna mig om det, ibland bara lilla, som är bra är svårt men viktigt. Och ja, hoppas att 10 kg räcker ett par veckor i alla fall. :)

Lana; ja, kan varmt rekommendera dem! Tvättmedlet är tyvärr inte särskilt drygt, det är däremot flaskorna med rengöring. De räcker rätt länge och är riktigt bra för att inte innehålla lika mkt skräp & gifter som vanliga produkter.

Det blir så mkt roligare och lättare att göra rent handfatet när det doftar så ljuvligt efteråt. Jag torkar av så ofta jag orkar, gärna varje dag när man ändå är i badrummet. Även om jag inte orkar städa i övrigt känns det så mkt fräschare när handfatet är rent! Fast gästtoan har maken o barnen ansvar för helt. :)

Åh. lycka med vovve! Det är ngt jag kan längta efter men har insett är omöjligt för oss för närvarande. Saknar våra katter. Barnen vill gärna ha husdjur men då jag inte ens kan hålla liv i blommor eller fixa mat till barnen regelbundet känns det som en usel idé.

Må så gott!

KRAM <3