tisdag 12 mars 2013

Förvaringsproblem, ankbröst och skor som placebo

Veckans insikter:

1. Vattenbaserat nagellack funkar inte tillsammans med regelbundna bikarbonatfotbad. Blir nog till att byta lacket på tårna till det nya från UNE med den perfekta greige:a nyansen (vad jag förstått dock ej helt eko, men "3-fritt").

2. Det går verkligen att bryta ett sockerberoende och få ändrade smaklökar. Ett halvår med gröna drinkar har fått min kropp att sukta efter helt andra saker än tidigare. Vem hade kunnat tro det?  (inte jag - och heller säkert inte de som kände mig innan jag la om kosten). Jag som alltid var den som drack saft till alla måltider, tyckte att pasta med ketchup eller mackor var en fullvärdig måltid, drack coca cola stup i ett för att ta mig igenom arbetsdagarna, kunde sätta i mig två paket kanelgifflar när jag fikade med vänner, frossade i chips om kvällarna (minst en påse, själv) och blev helt tokig om jag inte fick chokladdessert efter en bättre middag.

Man vet att smaklökarna förändrats när man är lite småhungrig/sugen och (istället för att nalla av barnens chips, chokladen i kylen eller frossar i blåbär) känner ett starkt behov av färska kryddor. Och bryter av ett par rosmarin- och basilikablad och stoppar i munnen. Och är helt nöjd! :)

3. Har åter igen insett att emotionell påfrestning leder till samma typ av krasch som fysisk sådan. Det omtumlande beskedet häromdagen knockade mig helt. Först var jag helt speedad. "Hög". Talade med syster i telefon när det blev "tackochgodnatt". Rullgardinen gick ner. Plötsligt blev jag helt väck. Orkade inte lyssna, inte tala (sluddrade och hittade inte ord), värken i skallbasen, huvudet och ryggen slog till med full kraft. Zombien kom fram. Var tvungen att lägga på luren mitt i en mening och lägga mig raklång i soffan. Som "tur" är är syster van. Det var liksom inte första gången jag la på telefonen utan att ha hunnit fråga henne om hur hennes dag var eller säga hejdå ordentligt. Det kom inte lika plötsligt för min omgivning (som märkte tydligt hur speedad jag var och som vet att det är ett tecken på förestående krasch). Men när jag är så uppe i varv känner jag inte alltid signalerna från kroppen. Nu har jag ännu en gång insett att alla typer av starka känslor lätt leder till krasch. Och att jag måste vara försiktig med mina skedar. I alla lägen.

4. Hur många nya förvaringslådor jag än köper till mitt smink, räcker de ändå inte. Betyder det att lådorna ff är för små eller att jag har för mycket smink och krimskrams? :)

5. Att ankbröst är bland det bästa jag vet. Och att min man är min absoluta favoritkock. Saknar sällan  att gå ut och äta då jag ändå alltid tycker att makens mat är godare än restaurangernas. Jösses så enkelt han slänger ihop en fantastiskt god trerättersmiddag (eller söndagslunch i det här fallet).

6. Att umgås med familj, syster och vänner är det viktigaste i livet.

7. OK. Måste sluta använda skor som placebo. Ska sluta halka på tangentbordet. Men då får Nelly se till att inte ha typ superrea då jag är kraschad. Ju. Bättre placebo och morot får man leta efter. Länge. Inget motiverar mig så mycket som drömmen om att få använda snygga skor. Skor är värda att vänta på att få använda. De med bling på kommer att få stå framme i sovrummet. Så att jag varje dag ska komma ihåg att affirmera. Drömma om hur jag leker Askungen i dem. Someday. :)(foto;  snyggt lack från UNE  (ni får blunda för mina urtorra händer)
makens trerätterslunch häromdagen, sminklådor (från Åhléns)
och skor från Nelly/Lundberg/Ida Sjöstedt som jag hittade på ca 50% rea för en tid sedan).


 

2 kommentarer:

Unknown sa...

Härligt med förvaring, snyggt är det också! Då får du köpa mer lådor! ;) Inte ska du väl slänga krims-krams! ;)
Jag vågar inte gå in på alla sko-sidor...har ju köpstopp...och vet hur jah är svag för skor...har redan över 200 par, och ändå vill ha mer! ;)
Beroende kommer ut i alla former hos mig... ;)
Hoppas du blir pigg snart efter kraschen! <3
Kramar till dig! <3 <3 <3
//Lana

Sara sa...

Blingblingskor är ingen dålig placebo!
Själv riskerar jag att bli shopoholic på heminredning, för ligger man och glor på samma gamla gardiner hela dagarna blir man ju smått galen!
Kram S