fredag 13 september 2013

Favoriter. Del 2.

Favoriter. Del 2. Att göra egen olja.

Jag blandar ekologisk kokos-/jojoba-/sheasmör-/vetegrodds-/olivolja tillsammans med ett par droppar eterisk olja (t ex lavendel + tea tree, lavendel + bergamott eller mandarin + eukalyptus).
OBS! Endast ett fåtal droppar.

Blanda i tomma, rena flaskor från t ex Kick's.
Skaka.
Klart!

Allt från hälsokosten.
Rekommenderar att du läser mer om eteriska oljor och dess effekter på Aroma Creatives hemsida innan du gör dina oljor så att du har koll på vilka aromaoljor som passar just dig.3 kommentarer:

Unknown sa...

Smälter du kokosoljan när du blandar den med andra oljor?
Jag använder just nu kokosoljan till att ta bort mascara. Blandning av jojobaolja och risinolja till att rengöra ansiktet!
Är väldigt nöjd! :)
Kramar! <3
//Lana

5varvirondellen sa...

Nej jag har inte smält den men den brukar vara rätt mjuk och när jag skakar flaskan brukar kokosoljan blanda sig o smälta med de andra oljorna.

Ja, visst är den bra?! Jag körde också ricinolja/jojobaolja till ansiktet en period och det funkade suveränt, men övergick sen till dessa. Tack för att du påminner mig! :)

KRAM <3

Lena sa...

Många bra tips, det tackar man för :) Jag har tänkt göra egen ringblomssalva i höst, tillsammans med några vänner som också snöat in på det här med ekologiskt och naturens eget medicinskåp!

Ekologisk honung lär annars vara fenomenalt bra som "kur" över natten ifall man ätit lite väl mycket choklad eller fet mat...

Ha det bra!