lördag 15 december 2012

Lycka, fisksoppa, pepparkakor och perspektiv på livet

Lycka är:

1. Att ha hela frysen full med matlådor. Favoriträtten. Fisksoppa. Kan äta fisksoppa två gånger om dagen, varje dag, året om. Tröttnar aldrig.

2. Att ha ätit pepparkakor för första gången sedan 2006. LCHF-pepparkakor från Blending Bliss. Enkelt att göra (allra helst när man skär degen istället för kavlar). Och farligt goda. Finns dock viss risk att sukrinet väcker mitt sockermonster (brukar aldrig äta sötningsmedel, inte heller sukrin eller stevia då jag triggas av söta smaken).

3. Att vi har så fina vänner som erbjuder sig att skjutsa och hämta våra barn när logistiken kör ihop sig.

4. Att lyssna till Peter Jöbacks julskiva och känna livet i mig när jag sjunger med i "Halleluja". Att jag idag tål ljud/musik. Och att sonen skriker "mamma, SÄNK!" (hör inte till vanligheterna här hemma direkt)

5. Att jag fick efterlängtad och välbehövlig kraniosakralbehandling igår. Att värken lindrades. Livet blir så mycket lättare efter en behandling.

6. Att jag har världens bästa familj och vänner. Idag är jag extra tacksam över dem. Kramar dem lite extra.


Orkar inte se på nyheterna om massakern i USA. Orkar inte ta in all ondska, sorg, förtvivlan och galenskap. Vet att jag är känslig och reagerar kraftigt på denna typ av nyheter. Det brukar trigga mina tvång och insomnin blir extrem. Har för tunt skinn. Kan inte slå ifrån mig allt elände. Många av barnen var bara 5 år. Fem år!? Det går inte ens att förstå. Mitt hjärta gråter för alla drabbade. För föräldrarna. Vilken mardröm. Mina tankar går till de anhöriga. Måtte de ta sig igenom detta.

Påminns åter om att vi alla måste vara rädda om varandra och våra kära. Att vi måste berätta att vi älskar varandra. Varje dag. Inte ta varandra för givet. Vara snälla mot våra medmänniskor. Lägga våra egon åt sidan. Låta ödmjukhet, vänlighet och kärlek styra istället för avundsjuka och elakheter. Vara tacksamma för det vi har och inte gnälla över världsliga/materiella ting. Inte sopa problem under mattan. Inte mobba eller låta andra hamna utanför. Våga be om hjälp. Se om en medmänniska mår dåligt. Bry oss om varandra. Se till att de som mår dåligt får den hjälp de behöver av samhället och sina personliga nätverk. Inte bara bry oss om oss själva. Och våga/börja prata om mental hälsa och psykisk sjukdom. Att våra medmänniskor mår bra är angeläget för oss alla.

Kan inte ngn bara ta bort alla vapen och säga att det räcker nu?


Påminns också om Aaron Sorkins klockrena sammanfattning av problematiken kring USA's vapenlagar i tv-serien "The West Wing".  Som vanligt sammanfattar han det hela på ca 1 minut.

Här kan du se WW-scenen.West Wing är f ö min och makens absoluta favoritserie. Det är den mest intelligenta serie som någonsin gjorts. Replikerna. Monologerna. Korridorpromenadscenerna. Karaktärerna. Politiska spelet. Tuffa ämnena. Humorn. Ironin.

Allt är så vansinnigt intelligent.

Maken och jag har sett alla (sju) säsonger en sisådär fem, sex gånger. I julhelgen är det dags för nytt WW-marathon. Vi har nämligen abstinens. Älskar the West Wing. Erkänner att jag är nördigt förtjust i WW. Här hemma slänger vi oss ofta med repliker från serien. Kollar in vissa scener på You Tube för 1.000:e gången. Bara för att det är så bra. Så intelligent. Allvar, ironi, självdistans, humor. I ett.

Har du inte sett the West Wing? Gör det. Lovar att du inte ångrar dig. :)

 
 
(foto; våra idoler - Charlie, CJ, Toby, Donna, Sam, Mrs Bartlet, Mr President/Bartlet, Leo, Josh)

4 kommentarer:

Unknown sa...

Oh, vad härligt! Gläds med dig! :) <3
Jag kan också triggas av sötningsmedel... är försiktig med dem... men triggas inte av kokossocker... (är glad för det)
Många kramar till dig!
Ha en underbar kväll!
Här ska egen choklad tillverkas! :) Återkommer med resultat!
//Lana

5 varv i rondellen sa...

Åh, kokossocker har jag ännu inte testat. Va skönt att det funkar för dig! :)

Sukrinet triggade mig tyvärr, men kan jag hålla pepparkaksätandet till en ggn per år kan det nog vara ok. :)

Ser fram emot att se dina chokladtips!

Stor KRAM <3

Mia sa...

ÄLSKA West Wing! Aaron Sorkin for president. Människor som han gör att man inte helt tappar tilltro till det landet i fråga... ;) Dags att börja se om serien för början igen för min del, men det kan troligtvis bli ett X-Files-marathon innan. :) Kram

5 varv i rondellen sa...

Ja, var är Bartlet i den amerikanska politiken? Och McAvoy inom journalistiken? :)

Stannar du länge här kan du hänga med i vårt marathon under jul! Åh se gärna X-files nu, snabbt, så att syster din kan få låna boxen snart. Har lite Mulder-abstinens också... ;)

KRAM <3