lördag 17 november 2012

Fransk manikyr

Lycka kan vara nymanikyrerade naglar. Eller att ha blandat ihop en mjuk vit nyans av två befintliga lack och - nästan - bli nöjd.


Är en riktig nagelnörd. Har lackat mina naglar sedan jag var 12 år gammal (långa naglar med tre till fyra lager med mörkrödbrunt eller franskt var, och är, mina favoriter). Men de senaste åren har jag haft ett uppehåll vad gäller allt vad nagellack heter. För första gången sedan tonåren har jag gått flera år helt utan lack. Och faktiskt vant mig. När jag gjorde mig av med alla konventionella kosmetikaprodukter åkte nämligen även alla gamla nagellack ut. Hela gigantiska förrådet av många (och dyra) lack... 

Nu har jag äntligen hittat ett bra vattenbaserat lack som håller måttet. Acquarella. Bra färger och mer än godkänd hållbarhet. Mäter sig definitivt med vanliga lack. Det franska lacket har suttit som längst i 9 dagar (!) för mig. Är dock lite ringrostig vad gäller lackteknik nu när jag inte övar en gång i veckan som förr i tiden. Men. Bara att öva upp färdigheten igen. Snart så. :)Den rundade formen är inte min favorit utan en nödlösning efter att ha brutit ett par naglar för någon vecka sedan. Trivs allra bäst i raka naglar med lätt rundade hörn. Men detta duger gott just nu.  :)

2 kommentarer:

Mia sa...

Tänk att ha dina naglar. Så fantastiskt naturligt snygga. :)

5 varv i rondellen sa...

Tack söta! Har dock övat i drygt 30 år... :)